Om oss

Vilka är vi?

 

Vi som driver Sökarens kennel heter Ewa och Yohanna, och är mor och dotter med ett starkt intresse för djur och natur. Vi bor några mil utanför Göteborg i varsin lägenhet i en gammal skola från 1870-talet.

 

Sommaren 2006 köpte Ewa sin första dansk/svenska gårdshund - Humla! Det var "instant love" och året därpå köptes en andra tik, Hallon. Tanken föddes nu på att starta upp ett avelsarbete. Ewa hade plats och tid - Yohanna hade erfarenhet av att träna hundar och vi kände båda stor lust och engagemang för rasen. Tillsammans bestämde vi oss för att starta Sökarens Kennel.

 

Om Yohanna

 

Yohanna med familj bor i den större av de två lägenheterna i huset sedan 2011. Yohanna har en treårig biologiutbildning med inriktning mot zoofysiologi och molekylärbiologi. Hon håller i Västra Kennelklubbens genetikdel av SKKs uppfödarutbildning sedan 2009. Hon har två hundar, gårdshunden Sökarens Bellis och tollaren Malva. Hon har gått flera lydnadskurser i Göteborg, och har tävlat lydnad och viltspår. Hennes största intresse, förutom hundarna, är fotografering och hon är den som tar alla bilder för kenneln.

Läs hennes blogg här.

 

 

Om Ewa

 

Ewa är socionom och hon och de fem (nu vuxna) barnen har bott i den gamla skolan till och från sedan 1979. Hennes största intressen är - förutom familjen så klart - att vandra i skogen med hundarna, träna, jobba i trädgården och att läsa. Hon har tränat och tävlat lydnad med hundarna, samt gått flera kurser i agility. Hon har gårdshundarna Humla och Hallon.

Läs hennes blogg här.

Kontakt

E-mail

kontakt@sokarens.se

 

Telefon

Yohanna 0739-34 36 22

Ewa 0731-53 02 29

 

Adress

Ryggebolvägen 74

443 95 Stenkullen

 

Vi finns i Stenkullen, ca tre mil utanför Göteborg.

Copyright © All Rights Reserved